Doesburg tijdens de Corona

19 maart 2020

 

 

In de maand maart worden een aantal drastische maatregelen afgekondigd in Nederland. Het is helaas ook een noodzakelijke maatregel ten goede van de volksgezondheid en de economie. Het doel is om het coronavirus dat inmiddels de hele wereld in zijn greep heeft in te dammen.

In Doesburg zijn de maatregelen om thuis te blijven goed zichtbaar in de binnenstad. Net als de scholen in de stad moeten ook de horecagelegenheden de deuren sluiten tot zeker 6 april aanstaande. Het is dan ook een vreemd gezicht om te zien dat de luiken van de oudste horecagelegenheid van Nederland , Stadbierhuys de Waag, dicht zijn of zelfs een gesloten hekwerk bij het Arsenaal die normaal gesproken dag in dag uit open staat.

Het sluiten van deze locaties heeft ingrijpende gevolgen in onze maatschappij en doet de zaak flink ontwrichten. Dit is een hele klap voor ons allen.

Enkele winkels in de stad zijn nog open en treffen zo hun maatregelen om op een zo veilig mogelijke manier de boel draaiende te houden.

Het maakt de mens ook creatief door alternatieven te zoeken die goed werken om zo toch enige vorm van inkomsten te kunnen blijven behouden in deze moeilijke tijd. Op deze pagina zijn een aantal beelden zichtbaar hoe de stad omgaat met het coronavirus.

Vele inwoners van Doesburg geven gehoor aan deze maatregelen en zullen zo min mogelijk naar buiten gaan. Het is minder levendig op straat en daardoor een stuk stiller. Inmiddels hebben de vogels meer vrij spel op straat en zoeken tussen de straatstenen en de muren van het stadhuis naar lekkere hapjes.

Eén ding blijft, dat het een unieke en zeer bijzondere situatie is. Sterkte voor allen in deze zeer moeilijke tijd.