Kinderen Amsterdam

 

Spelende kinderen in de Jordaan. Dit is een opdracht geweest van de Fotoschool Amsterdam.

Ga de wijk in en leg vast wat er gebeurt. Om de opdracht te laten bezinken en hoe ik hier invulling aan wilde gaan geven ben ik eerst op een bankje in de wijk gaan zitten om de omgeving goed in me op te kunnen nemen. Als of vanuit het niets op de Noordermarkt kwam er een groep jongens aangerend. Zij waren samen een spel aan het spelen. Af en toe moest er flink gediscussieerd worden wie welke rol nu had in het spel. 

Deze gebeurtenis gaf mij het idee voor mijn invulling van het thema; kinderen in Amsterdam met als specifieke locatie de Jordaan, die mij was toebedeeld.

Om meer spelende kinderen te vinden ben ik na het moment op de Noordermarkt weer op pad gegaan en na enig navraag in een zeer kleurrijke speelgoedwinkel werd ik op de hoogte gebracht van een nabij gelegen speeltuin. Op de valreep trof ik daar nog een groep spelende kinderen aan van de BSO de Kleine Wereld. De kinderen aldaar hadden enorme schik en vonden het prima om gefotografeerd te worden. Zij speelden zelfs met mijn lens door te gaan poseren of aandacht te vragen voor hetgeen zij aan het doen waren.