HANSEartWORKS 2019

Thema ” Traditions & Moderity”

Onderdeel van de internationale Hanzedagen Pskov Rusland

In 2019 waren de internationale Hanzedagen in Pskov Rusland. Een bijzondere locatie in een bijzonder land.

De procedure van de HANSEartWORKS

Er is een comité aangesteld dat bepaald wat het thema en de kunstvorm is van het jaar. Tevens is er een beschrijving opgesteld waarin uitgelegd wordt wat er verwacht wordt van de inzender. Wat wil men terug zien in het eind resultaat.

De uitnodigingen voor deelname worden naar het bestuur van de verschillende Hanzesteden gestuurd. Zij delen de uitnodigingen op lokaal niveau middels regionale kranten.

Iedereen is vrij om mee te doen aan deze deelname mits er een band is met de stad waarvoor je deelneemt.

Voor 2019 was het thema “Traditions en Modernity” Als deelnemer ben je vrij hoe je invulling geeft. De kunstvorm is wel een vast gegeven. Als je wilt deelnemen maak je de gevraagde serie en dien je dit in bij de gemeente.

Daar wordt een selectie gemaakt wie de serie mag presenteren om vervolgens na welbevinden ingezonden te worden naar de stad waar de Hanzedagen plaats vinden.

De internationale jury in Pskov maakt ook hier bekend welke deelnemer diens werk mag laten zien tijdens deze internationale Hanzedagen.

Het geselecteerde werk werd op twee avonden getoond aan de bezoekers van de internationale Hanzedagen door de beelden als een film af te draaien. Iedere inzending werd kort toegelicht in het Russisch en het Engels. De beelden werden middels een ledbeamer geprojecteerd op een witte muur van een chique hotel. De bezoekers zaten op gammele bankjes keurig opgesteld in rijen. Voor de belangrijke mensen uit de stad Pskov was er met een nette print beschermd tegen een enkele regendruppel op de eerste bankjes geplakt, zodat zij precies wisten waar zij plaats konden nemen.

Deze reis is echt een reis die ik nooit meer zal vergeten. BIJZONDER was het!